Skip to main content
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med cremet champignon og grøn agurkesalsa

Byd familien på lækker svinemørbrad, som først lynsteges og derefter bages færdig i ovnen. Spændende tilbehør er kartoffelmos, der får gylden farve af gulerødder, og en cremet sauce med løg, hvidløg, champignon, rosmarin, fløde og bouillon. Vi serverer aftenens lækkerier med en grøn agurkesalsa med persille.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Mere grønt
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

½ stk

Agurk

200 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

100 g

Brun sovs

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ spsk

Olie til sauce

1 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2191 kJ
Kalorier (kcal)524 kcal
Fedt14.5 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat63.9 g
Sukker14.8 g
Protein37.6 g
Salt4.2 g

Fremgangsmåde

Ovnsteg svinemørbrad
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.

Krydr svinemørbrad med et nip salt, og steg i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav kartoffelmos
2

Imens, skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
3

Imens, hak svampe groft.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak rosmarin fint.

Lav svampesauce
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt svampe og rosmarin, og steg videre i 4-5 min. Sænk til middel varme.

Tilsæt brun sovs og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Krydr med salt og et nip peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Bland agurkesalsa
5

Imens, hak agurk groft.

Hak persille fint.

Bland agurk og persille i en lille skål, og krydr med et nip peber.

Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.

Server
6

Anret kartoffelmos, svinemørbrad og svampesauce på tallerkener.

Server med agurkesalsa.