Gem denne ret til weekenden, og få en festlig aften med udsøgt mad. Dryp honning og olivenolie over rodfrugterne, og steg i ovnen for en sprød yderside og et blødt indre. Brun svinemørbrad, og bag den færdig i ovnen. Lav en fantastisk rødvinssauce med hvidløg og timian. Så har vi hurtigt og nemt skabt et vidunderligt festmåltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
2 stk
Pastinak
1 stk
Løg
12.5 g
Honning
400 g
Små kartofler
250 g
Svinemørbrad
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Timian
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Krydr svinemørbrad med et nip salt, og steg i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og krydr med et nip salt og peber. Dæk til med låg, og stil til side.
Imens, skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.
Skær løg i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie og honning [1/2 pakke, 2P], krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil let karamelliseret.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, timian, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip peber, og steg i 2-3 min.
Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør rundt.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Skyl spinat.
Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.
Skær svinemørbrad i 3 cm skiver.
Anret kartofler, svinemørbrad og grøntsager på tallerkener.
Top med rødvinssauce.