Ovnstegt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med honningbagte grøntsager og rødvinssauce

Gem denne ret til weekenden, og få en festlig aften med udsøgt mad. Dryp honning og olivenolie over rodfrugterne, og steg i ovnen for en sprød yderside og et blødt indre. Brun svinemørbrad, og bag den færdig i ovnen. Lav en fantastisk rødvinssauce med hvidløg og timian. Så har vi hurtigt og nemt skabt et vidunderligt festmåltid.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

2 stk

Pastinak

1 stk

Løg

12.5 g

Honning

400 g

Små kartofler

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Timian

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2460 kJ
Kalorier (kcal)588 kcal
Fedt15.6 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat75.2 g
Sukker27.4 g
Protein35.6 g
Salt3.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Ovnbag kød
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.

Krydr svinemørbrad med et nip salt, og steg i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Kog kartofler
2

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og krydr med et nip salt og peber. Dæk til med låg, og stil til side.

 

Bag grøntsager
3

Imens, skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.

Skær løg i 2 cm både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie og honning [1/2 pakke, 2P], krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil let karamelliseret.

Lav sauce
4

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, timian, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip peber, og steg i 2-3 min.

Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør rundt.

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Tilsæt spinat
5

Skyl spinat.

Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.

Skær svinemørbrad i 3 cm skiver.

Server
6

Anret kartofler, svinemørbrad og grøntsager på tallerkener.

Top med rødvinssauce.