Byd familien på lækker svinemørbrad, som først lynsteges og derefter bages færdig i ovnen. Spændende tilbehør er kartoffelmos, der får gylden farve af gulerødder, og en cremet sauce med løg, hvidløg, champignon, rosmarin, fløde og bouillon. Vi serverer aftenens lækkerier med en grøn agurkesalsa med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
200 g
Champignon
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
4 g
Oksebouillon
250 g
Svinemørbrad
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
2 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir indtil servering.
Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen. TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.
Hak svampe groft. Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint.
Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme. Steg løg og hvidløg i 1-2 min. Tilsæt svampe og rosmarin, og steg videre i 4-5 min. Skru ned til middel varme, og tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] og oksebouillon. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Hak agurk groft. Hak persille fint. Bland agurk og persille i en lille skål, og krydr med peber*. Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.
Anret kartoffelmos, svinemørbrad og svampesauce på tallerkener. Server med agurkesalsa og persille.