Ovnstegt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med honningbagte grøntsager og rødvinssauce

Gem denne ret til weekenden, og få en festlig aften med udsøgt mad! Dryp honning og olivenolie over rodfrugterne, og steg i ovnen for en sprød yderside og et blødt indre. Brun svinekamfilet, og bag den færdig i ovnen. Lav en lækker rødvinssauce med hvidløg og timian. Så har vi hurtigt og nemt skabt et vidunderligt festmåltid!

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

2 stk

Pastinak

1 stk

Løg

12.5 g

Honning

400 g

Små kartofler

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Timian

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)586 kcal
Energi (kJ)2453 kJ
Fedt15.5 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat74.8 g
Sukker25 g
Protein35.6 g
Salt3.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Ovnbag kød
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

Kog kartofler
2

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler (uskrællet) i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand* fra, og krydr med et nip salt*. Dæk til med låg, og stil til side. TIP: Vend kartoflerne med en klat smør.

Bag grøntsager
3

Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær løg i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og tilsæt honning [1/2 pakke, 2P]. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil møre og let karamelliseret.

Lav sauce
4

Pres eller hak hvidløg fint. Pluk timian [2 stilke | 4 stilke]. Opvarm samme stegepande på middel varme. Tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, timian, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand* [1/2 dl | 1 dl] og et nip peber*, og steg i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør rundt.

Tilsæt spinat
5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen. Skær svinemørbrad i 3 cm skiver.

Server
6

Anret kartofler, svinemørbrad og grøntsager på tallerkener. Top med rødvinssauce.