HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnstegt Svinemørbrad
topBanner
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med cremet champignon og grøn agurkesalsa

Byd familien på lækker svinemørbrad, som først lynsteges og derefter bages færdig i ovnen. Spændende tilbehør er kartoffelmos, der får gylden farve af gulerødder, og en cremet sauce med løg, hvidløg, champignon, rosmarin, fløde og bouillon. Vi serverer aftenens lækkerier med en grøn agurkesalsa med persille.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Bagekartoffel

100 ml

Madlavningsfløde

(Indeholdermælk)

1 stk

Agurk

200 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

4 g

Oksebouillon

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

2 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)614.6799 kcal
Energi (kJ)2571.8208 kJ
Fedt25.5855 g
Mættet fedt12.2 g
Kulhydrat56.6676 g
Sukker13.2 g
Protein38.2492 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir indtil servering. 

2

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Kog kartofler og gulerod i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på for at holde på varmen.

3

Hak svampe groft. Skær løg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint.

4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme. Steg løg og hvidløg i 1-2 min. Tilsæt svampe og rosmarin, og steg videre i 4-5 min. Skru ned til middel varme, og tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] og oksebouillon. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk. 

5

Hak agurk groft. Hak persille fint. Bland agurk og persille i en lille skål, og krydr med peber*. Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.

6

Anret kartoffelmos, svinemørbrad og svampesauce på tallerkener. Server med agurkesalsa og persille.