HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnstegt Svinemørbrad
topBanner
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med honningbagte grøntsager og rødvinssauce

Gem denne ret til weekenden, og få en festlig aften med udsøgt mad! Dryp honning og olivenolie over rodfrugterne, og steg i ovnen for en sprød yderside og et blødt indre. Brun svinekamfilet, og bag den færdig i ovnen. Lav en lækker rødvinssauce med hvidløg og timian. Så har vi hurtigt og nemt skabt et vidunderligt festmåltid!

Tags:Under 650 kcalHurtig
Allergener:sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Gulerod

2 stk

Pastinak

1 stk

Rødløg

12.5 g

Honning

400 g

Små kartofler

250 g

Svinemørbrad

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

1 g

Tørret timian

60 g

Spinat

1 pose

Bredbladet persille

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør* (trin 4)

½ dl

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)589.3726 kcal
Energi (kJ)2465.9348 kJ
Fedt15.5142 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat75.0443 g
Sukker25 g
Protein35.9118 g
Salt2.8 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. 

2

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler (uskrællet) i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand* fra, og krydr med et nip salt*. Dæk til med låg, og stil til side. TIP: Vend kartofler med en klat smør.

3

Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og tilsæt honning [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil møre og let karamelliseret.

4

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm samme stegepande på middel varme. Tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] hvidløg, timian, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand* [1/2 dl | 1 dl] og et nip peber*, og steg i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør rundt.

5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Hak persille fint. Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen. Skær svinemørbrad i 3 cm skiver.

6

Anret kartofler, svinemørbrad og grøntsager på tallerkener. Top med rødvinssauce. Drys med persille.