Gem denne ret til weekenden, og få en festlig aften med udsøgt mad! Dryp honning og olivenolie over rodfrugterne, og steg i ovnen for en sprød yderside og et blødt indre. Brun svinekamfilet, og bag den færdig i ovnen. Lav en lækker rødvinssauce med hvidløg og timian. Så har vi hurtigt og nemt skabt et vidunderligt festmåltid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
2 stk
Pastinak
1 stk
Rødløg
12.5 g
Honning
400 g
Små kartofler
250 g
Svinemørbrad
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 g
Tørret timian
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
4 g
Kyllingebouillon
1 spsk
Smør (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler (uskrællet) i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand* fra, og krydr med et nip salt*. Dæk til med låg, og stil til side. TIP: Vend kartofler med en klat smør.
Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og tilsæt honning [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil møre og let karamelliseret.
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm samme stegepande på middel varme. Tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] hvidløg, timian, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand* [1/2 dl | 1 dl] og et nip peber*, og steg i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør rundt.
Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Hak persille fint. Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen. Skær svinemørbrad i 3 cm skiver.
Anret kartofler, svinemørbrad og grøntsager på tallerkener. Top med rødvinssauce. Drys med persille.