I aften ovnbager vi frisk kuller marineret i hvidløg, ponzudressing og sojasauce. Vores aromatiske fisk får selskab af stegt broccoli og gulerod med sesamfrø, og luftige jasminris. Vi topper herlighederne med frisk limesaft og forårsløg, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
250 g
Kuller
150 g
Jasminris
250 g
Broccoli
25 ml
Sojasauce
15 ml
Ponzudressing
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
½ stk
Skalotteløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 dl
Vand til marinade
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær lime i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Bland hvidløg, ponzudressing, sojasauce og vand i en lille skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og top med marinade.
Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Opvarm olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg broccoli og gulerod med sesamfrø, salt og et nip peber i 5-6 min, eller indtil møre.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!
Anret fisk, sesamgrøntsager og ris i dybe tallerkener.
Top fisk med sauce.
Drys med forårsløg.
Server med limebåde.