I aften frister vi med en spændende opskrift med gnocchi, som bliver bagt i stedet for at koges. Gnocchi får selskab af zucchini i ovnen, og bliver derefter vendt med rucola og citronsaft. Vi server vores zucchini og gnocchi med en cremet majssauce med sojasauce, fløde, ost og frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
350 g
Gnocchi
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
1 g
Majs
1 stk
Zucchini
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 stk
Basilikum
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
4 g
Hvide Løjer & Urter
40 g
Rucola
½ stk
Citron
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær squash i 2 cm tykke halvmåner.
Overfør squash og gnocchi på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre og gylne. Vend av og til.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Grovhakk basilikum.
Skyll ruccola.
Når gnocchi og squash har 10 min igjen i ovnen, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist mais i 3-4 min, eller til lett brunet.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Senk varmen til middels og tilsett soyasaus [1/2 pose, 2P], grønnsaksbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og finrevet ost.
Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
Rett før servering, bland inn basilikum.
Bland ruccola sammen med squash og gnocchi på stekebrettet. Tilsett en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper. Bland sammen.
Anrett kremet maissaus i skåler.
Topp med gnocchi-blanding.