
Ovnbagte rodfrugter
med persillevinaigrette & spinatbulgur
Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild og persillevinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Rødløg
1 stk
Rødbede
12.5 g
Honning
100 g
Græsk salatost
1 stk
Gulerod
1 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
1 pose
Kruspersille
7.5 g
Dukkah-godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
4 g
Grøntsagsbouillon
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Citron, økologisk
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
1 pose
Dild
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie
4 dl
Vand
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Del gulerødder (uskrællet) på langs. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Bring en gryde med vand* [4 dl I 8 dl] i kog. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.
Riv citronskal, og skær citron i både. Hak mandler groft. Hak persille og dild fint. Skyl spinat [1/2 pose, 2P] under koldt vand* i et dørslag, og hak groft.
Bland sennep, citronskal, honning [1/2 pakke, 2P] olivenolie* [1 spsk I 2 spsk], et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af persille og dild i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med rodfrugter, salatost [1/2 pakke, 2 pers.], mandler, persillevinaigrette og resterende persille og dild.