HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnbagte Rodfrugter
topBanner
Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

med persillevinaigrette & spinatbulgur

Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild og persillevinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:mælksennepsesamselleriglutennødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Rødløg

1 stk

Rødbede

12.5 g

Honning

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Gulerod

1 stk

Gulerod, gul

1 stk

Pastinak

1 pose

Kruspersille

7.5 g

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

85 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

1 stk

Citron, økologisk

20 g

Mandler

(Indeholdernødder)

1 pose

Dild

30 g

Spinat

12 g

Sennep

(Indeholdersennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie

4 dl

Vand

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)486 kcal
Energi (kJ)2035 kJ
Fedt16.85 g
Mættet fedt2.1 g
Kulhydrat63 g
Sukker25.1 g
Protein12.9 g
Salt2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Del gulerødder (uskrællet) på langs. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

2

Bring en gryde med vand* [4 dl I 8 dl] i kog. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

3

Riv citronskal, og skær citron i både. Hak mandler groft. Hak persille og dild fint. Skyl spinat [1/2 pose, 2P] under koldt vand* i et dørslag, og hak groft.

4

Bland sennep, citronskal, honning [1/2 pakke, 2P] olivenolie* [1 spsk I 2 spsk], et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af persille og dild i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med rodfrugter, salatost [1/2 pakke, 2 pers.], mandler, persillevinaigrette og resterende persille og dild.