Ovnbagt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt svinemørbrad

Ovnbagt svinemørbrad

med sød sennepssauce og nem æbleslaw

Kød, sauce og kartofler! Nogle gange skal det bare være nemt. Aftenens opskrift byder på vidunderlig mad med skønne ingredienser. Vi ovnbager svinemørbrad, og laver en lækker cremet sennepssauce med honning og hvidløg. Vi serverer kød og sauce med smukke grønne dildkartofler, og en sprød æbleslaw.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

250 g

Svinemørbrad

12 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Snittet kålsalat

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Æble

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)593 kcal
Energi (kJ)2482 kJ
Fedt22.75 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat63.51 g
Sukker19.3 g
Protein35.63 g
Salt2.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered frugt og grønt
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak dild groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær æble i tynde, halve skiver. Halver kartofler (uskrællet).

Tilbered svinemørbrad
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. 

Bland æbleslaw
3

Bland æble, snittet salat [1/2 pose, 2P] og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Bland hvidløg, honning [1/2 pakke, 2P], sennep og et skvæt vand* i en lille skål.

Krydr kartofler
4

Hæld vand fra kartofler. Tilsæt dild (gem lidt til anretning), og krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Tilsæt en klat smør til kartoflerne.

Lav sauce
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt sennepssauce, grøntsagsbouillon og madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør godt rundt. Skær svinemørbrad i skiver.

Server
6

Anret svinemørbrad, dildkartofler og æbleslaw på tallerkener. Top med sennepssauce. Drys med resterende dild.