HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnbagt Svinemørbrad
topBanner
Ovnbagt svinemørbrad

Ovnbagt svinemørbrad

med sød sennepssauce og nem æbleslaw

Kød, sauce og kartofler! Nogle gange skal det bare være nemt. Aftenens opskrift byder på vidunderlig mad med skønne ingredienser. Vi ovnbager svinemørbrad, og laver en lækker cremet sennepssauce med honning og hvidløg. Vi serverer kød og sauce med smukke grønne dildkartofler, og en sprød æbleslaw.

Tags:Børnevenlig
Allergener:sennepmælkselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honning

250 g

Svinemørbrad

12 g

Sennep

(Indeholdersennep)

200 ml

Madlavningsfløde

(Indeholdermælk)

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Snittet salat (kål, endivie, gulerod)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Æble

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)593.1776 kcal
Energi (kJ)2481.855 kJ
Fedt22.7545 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat63.5104 g
Sukker19.3 g
Protein35.6345 g
Salt2.6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Hak dild groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær æble i tynde, halve skiver. Halver kartofler (uskrællet).

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. 

3

Bland æble, snittet salat [1/2 pose, 2P] og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Bland hvidløg, honning [1/2 pakke, 2P], sennep og et skvæt vand* i en lille skål.

4

Hæld vand fra kartofler. Tilsæt dild (gem lidt til anretning), og krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Tilsæt en klat smør til kartoflerne.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt sennepssauce, grøntsagsbouillon og madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen, og rør godt rundt. Skær svinemørbrad i skiver.

6

Anret svinemørbrad, dildkartofler og æbleslaw på tallerkener. Top med sennepssauce. Drys med resterende dild.