topBanner
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks

med rodfrugter, syltede agurker & citronmayo

Laks er en fantastisk fisk som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. Server den med en lækker, grillet blanding af rødbede, kartoffel, kål og græskarkerner. Syltet agurk bidrager med sødme og syrlighed. Den cremede citronmayonnaise med hvidløg giver ekstra smag, og passer perfekt til grøntsagerne.

Allergener:fiskægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Grønkål, skåret

500 g

Kartofler

½ stk

Citron

2 stk

Laksefilet

(Indeholderfisk)

50 ml

Hvidvinseddike

20 g

Græskarkerner

1 stk

Agurk

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand*

1 spsk

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3602 kJ
Kalorier (kcal)861 kcal
Fedt47 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat70 g
Sukker25 g
Protein36 g
Salt1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* i kog i en gryde.

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skræl rødbede. Skær rødbede og kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr et nip salt* og peber*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Tilsæt grønkål og græskarkerner, når der er 10 minutter tilbage, og vend sammen.

2

Skær agurk i tynde skiver.

3

Bland kogende vand*, sukker* og hvidvinseddike med et nip salt* og peber* i en skål.

Vend agurk i skålen, og lad trække.

4

Læg laks på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt* og peber* på begge sider.

Spray eller dup med olivenolie*.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller til laksen er gennemtilberedt

5

Skær citron [½ stk, 2 pers.] i både.

Bland mayonnaise, aioli og et skvæt citronsaft i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret laks, rødbede og kartofler på tallerkener.

Server med agurk og citronmayo.