topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks

med rodfrugter, syltede agurker & citronmayo

Laks er en fantastisk fisk som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. Server den med en lækker, grillet blanding af rødbede, kartoffel, kål og græskarkerner. Syltet agurk bidrager med sødme og syrlighed. Den cremede citronmayonnaise med hvidløg giver ekstra smag, og passer perfekt til grøntsagerne.

Allergener:
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Grønkål, skåret

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

50 ml

Hvidvinseddike

1 pakke

Græskarkerner

stk

Agurk

1 stk

Agurk, piccolo

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 tsk

Sukker

½ dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)571 kcal
Energi (kJ)2389 kJ
Fedt45.47 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat10.39 g
Sukker8.6 g
Protein27.84 g
Salt0.6 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Bring vand* i kog i en gryde. Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skræl rødbede. Skær rødbede og kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr et nip salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.Tilsæt grønkål og græskarkerner, når der er 10 minutter tilbage, og vend sammen.

Skær agurk
2

Skær agurk i tynde skiver.

Sylt agurk
3

Bland kogende vand*, sukker* og hvidvinseddike med et nip salt* og peber* i en skål. Vend agurk i skålen, og lad trække.

Bag laks
4

Læg laks på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt* og peber* på begge sider. Spray eller dup med olivenolie*. Bag i ovnen i 10-12 min, eller til laksen er gennemtilberedt

Bland citronmayo
5

Skær citron [½ stk, 2 pers.] i både. Bland mayonnaise, aioli og et skvæt citronsaft i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret laks, rødbede og kartofler på tallerkener. Server med agurk og citronmayo.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image