Kylling og kartofler elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med sprødt kyllingebryst, bagte sesamkartofler og bagt broccoli. Spændende tilbehør er sprød rucolasalat og cremet aioli!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Broccoli
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
40 g
Rucola
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Drys med sesamfrø, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær broccoli i buketter og stokken (skræl ved behov) i tern.
Vend kylling med en smule olivenolie, Jorden Rundt og et nip salt og peber i en skål.
Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har bagt i 15 min.
Placer kylling og broccoli på samme bageplade. Dryp broccoli med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 10 min.
TIP: Anvend to bageplader (4P).
Tag bagepladen ud af ovnen, når kyllingen og broccolien har bagt i 10 min.
Drys kylling med finrevet ost, og bag i ovnen i yderligere 3-4 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og osten er smeltet.
Bland rucola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret broccoli, kartofler og kylling på tallerkener.
Top med aioli.
Server med rucolasalat.