Ovnbagt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt kyllingebryst

Ovnbagt kyllingebryst

med sesamkartofler og gyldenbagt broccoli

Kylling og kartofler elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med sprødt kyllingebryst, bagte sesamkartofler og bagt broccoli. Spændende tilbehør er sprød rucolasalat og cremet aioli!

Tags:
Kalorielet
Børnevenlig
Nem
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Æg
Sesam
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

280 g

Kyllingebryst

500 g

Kartofler

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

40 g

Rucola

6 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2590 kJ
Fedt24.03 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat51.12 g
Sukker7.7 g
Protein48.13 g
Salt1.3 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Skær kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Drys med sesamfrø, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
3

Skær broccoli i buketter og stokken (skræl ved behov) i tern.

Vend kylling med en smule olivenolie, Jorden Rundt og et nip salt og peber i en skål.

Bag kylling og broccoli
4

Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har bagt i 15 min.

Placer kylling og broccoli på samme bageplade. Dryp broccoli med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 10 min.

TIP: Anvend to bageplader (4P).

Lav rucolasalat
5

Tag bagepladen ud af ovnen, når kyllingen og broccolien har bagt i 10 min.

Drys kylling med finrevet ost, og bag i ovnen i yderligere 3-4 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og osten er smeltet. 

Bland rucola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret broccoli, kartofler og kylling på tallerkener.

Top med aioli.

Server med rucolasalat.