
Her har vi skabt en klassisk weekendret med spændende twists. Vi steger kylling, og lader den derefter ovnbages til perfektion. Kartoflerne skærer vi i mundrette tern, og så ovnbager vi dem, krydrede med frisk rosmarin. Vi serverer kylling og kartofler med en cremet svampesauce med fløde, rødvinssauce og hvidløg og en crunchy valnøddesalat med kål og syltet skalotteløg.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
½ stk
Rosmarin
280 g
Kyllingebryst
100 g
Østershatte
1 stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
½ stk
Citrusfrugt
1 stk
Løg
150 g
Kålblanding, skåret
20 g
Valnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak rosmarin [½ pose, 2P] fint.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland skalotteløg og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til den anden side af bagepladen med kartofler, og bag i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, hak svampe groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og hvidløg med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil brunet. Sænk til middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand [2 spsk | 4 spsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.

Vend kålblanding, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i skålen med skalotteløg.

Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.
Top kylling med sauce og salat med valnødder.