Skip to main content
Harissakrydret kylling og ovnbagte grøntsager

Harissakrydret kylling og ovnbagte grøntsager

med krydret bulgur og oliven

Inspirationen er Marokkansk når vi i aften laver harissa krydret kylling og serverer med bulgur og ovnbagte grøntsager. Smagen er stor og sværhedsgraden lille, så denne ret kan du trygt tilføje til dine faste hverdagsfavoritter!

Tags:
Hurtig
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Proteinrig
Kort forberedelse
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 stk

Zucchini

4 g

Harissa-krydderi

4 g

Bouillon

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

35 g

Oliven

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til bulgur

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)2091 kJ
Kalorier (kcal)500 kcal
Fedt16.2 g
Mættet fedt4.6 g
Kulhydrat46.4 g
Sukker8.9 g
Kostfibre9.4 g
Protein43.2 g
Salt5.2 g
Potassium57.6 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, olivenolie, bouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Forbered grøntsager
2

Skær løg i 1 cm både.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Skær zucchini i halve, 2 cm tykke skiver.

Bag grøntsager
3

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered kylling
4

Skær kylling i 2 stykker på et andet skærebræt.

Krydr med harissa-krydderi, salt og et nip peber.

Bag kylling
5

Fordel kylling på en anden bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt. 

Vend bulgur med oliven lige inden servering. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kylling, grøntsager og bulgur på tallerkener.

Dryp med yoghurt.