
Inspirationen er Marokkansk når vi i aften laver harissa krydret kylling og serverer med bulgur og ovnbagte grøntsager. Smagen er stor og sværhedsgraden lille, så denne ret kan du trygt tilføje til dine faste hverdagsfavoritter!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Zucchini
4 g
Harissa-krydderi
4 g
Bouillon
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
35 g
Oliven
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
280 g
Kyllingebryst
1 spsk
Olie til bulgur
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, olivenolie, bouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Skær løg i 1 cm både.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Skær zucchini i halve, 2 cm tykke skiver.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Skær kylling i 2 stykker på et andet skærebræt.
Krydr med harissa-krydderi, salt og et nip peber.

Fordel kylling på en anden bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.
Vend bulgur med oliven lige inden servering.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Anret kylling, grøntsager og bulgur på tallerkener.
Dryp med yoghurt.