Inspirationen er Marokkansk når vi i aften laver et "one-pot" fad med bagt souvlaki-krydret bulgur, grøntsager, grønne oliven og harissa-kylling. Smagen er stor og sværhedsgraden lille, så dette skønne fad kan du trygt tilføje til dine faste hverdagsfavoritter!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 stk
Zucchini
4 g
Harissa-krydderi
4 g
Kyllingebouillon
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
35 g
Grønne oliven
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
4 g
Souvlaki-krydderi
280 g
Kyllingebryst
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til bulgur
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand og kyllingebouillon i kog i en mellemstor gryde.
Skær rødløg i 1 cm både.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Skær zucchini i halve, 2 cm tykke skiver.
Bland rødløg, gulerod, zucchini, souvlaki-krydderi, salt og nip peber i en mellemstor skål.
Skær kylling i 2 stykker på et andet skærebræt.
Krydr med harissa-krydderi, salt og et nip peber.
Tilsæt bulgur, olivenolie, oliven, bouillon og nip salt og peber til et ildfast fad.
Top bulgur med grøntsager og kylling, og bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil kyllingen er gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret kylling, grøntsager og bulgur i dybe tallerkener.
Dryp med yoghurt.