Skip to main content
Ovnbagt harissakylling- og grøntsager
Ovnbagt harissakylling- og grøntsager

Ovnbagt harissakylling- og grøntsager

med krydret bulgur og grønne oliven

Inspirationen er Marokkansk når vi i aften laver et "one-pot" fad med bagt souvlaki-krydret bulgur, grøntsager, grønne oliven og harissa-kylling. Smagen er stor og sværhedsgraden lille, så dette skønne fad kan du trygt tilføje til dine faste hverdagsfavoritter!

Tags:
10 min prep
Hurtig
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

1 stk

Zucchini

4 g

Harissa-krydderi

4 g

Kyllingebouillon

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

35 g

Grønne oliven

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til bulgur

Næringsindhold

Energi (kJ)2104 kJ
Kalorier (kcal)503 kcal
Fedt16.3 g
Mættet fedt4.6 g
Kulhydrat40.7 g
Sukker8.7 g
Kostfibre10.4 g
Protein43.5 g
Salt4.6 g
Potassium57.6 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring vand og kyllingebouillon i kog i en mellemstor gryde.

Skær rødløg i 1 cm både.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Skær zucchini i halve, 2 cm tykke skiver.

Forbered grøntsager
2

Bland rødløg, gulerod, zucchini, souvlaki-krydderi, salt og nip peber i en mellemstor skål.

Forbered kylling
3

Skær kylling i 2 stykker på et andet skærebræt.

Krydr med harissa-krydderi, salt og et nip peber.

Forbered bulgur
4

Tilsæt bulgur, olivenolie, oliven, bouillon og nip salt og peber til et ildfast fad.

Bag kylling
5

Top bulgur med grøntsager og kylling, og bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil kyllingen er gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kylling, grøntsager og bulgur i dybe tallerkener.

Dryp med yoghurt.