Skip to main content
Middelhavsinspireret grøntsagspasta
Middelhavsinspireret grøntsagspasta

Middelhavsinspireret grøntsagspasta

med cremet ricottasauce og purløg

4.3
(1,5 t)

En fantastisk alt-i-en ret, med masser af smage og farver. Den lækre sauce indeholder masser af herlige grøntsager, zucchini, champignon, tomat og hvidløg. Saucen blandes med pasta i gryden, så der bliver mindre opvask! Vi topper med revet mozzarella og purløg, for at give retten et ekstra twist!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Zucchini

200 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Tomat

1 pose

Purløg

4 g

Middelhavsdrøm

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

4 g

Bouillon

100 g

Ricotta

(Indeholder: Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

250 g

Tagliatelle

(Indeholder: Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)727 kcal
Energi (kJ)3040 kJ
Fedt33.7 g
Mættet fedt18.5 g
Kulhydrat80.9 g
Sukker8.5 g
Kostfibre6.9 g
Protein26.3 g
Salt2.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern. Skær svampe i tynde skiver. Hak tomat groft. Snit purløg fint. Pres eller hak hvidløg fint.

Steg grøntsager
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svampe, og steg i 2-3 min. Skru ned til middel varme. Tilsæt zucchini, krydr med et nip salt* og peber*, og steg under omrøring i 4-5 min, eller indtil gylden. Overfør til en skål.

Kog pasta
3

Kom pasta i gryden med kogende vand*, og kog i 3-4 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra. Kom pasta tilbage i gryden, og vend eventuelt med en smule olivenolie*.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt tomat, hvidløg og Middelhavsdrøm, og steg i 2-4 min. Skru ned til lav varme. Tilsæt grøntsagsbouillon, ricotta, crème fraiche [1/2 pakke, 2P] og pastavand. Tilsæt halvdelen af purløg, og krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*.

Tilsæt pasta
5

Tilsæt zucchini, svampe og pasta, og vend sammen. Tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener. Drys med finrevet ost og resterende purløg.