Mexicansk ris- og grillostbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk ris- og grillostbowl

Mexicansk ris- og grillostbowl

med forkullet majssalsa og fraiche

Gør aftensmaden til en rigtig fiesta med vores Mexicansk ris- og grillostbowl! Denne vegetariske ret er fuld af de farverige og karakteristiske smage, der gør det mexicanske køkken så friskt og uimodståeligt.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sulfitter
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

200 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Tomat

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

6 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

1 pose

Koriander

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Løg

1 dåse

Majs

1 dåse

Tomatpuré

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til salsa

¼ tsk

Salt til salsa

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3702 kJ
Kalorier (kcal)885 kcal
Fedt45.6 g
Mættet fedt30.1 g
Kulhydrat83 g
Sukker16.7 g
Protein35.2 g
Salt7.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Hak løg og hvidløg fint.

Smelt smør i en mellemstor pande på middel varme.

Steg løg og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt Tex-Mex, chiliflager, grøntsagsbouillon, tomatpuré og vand, og bring i kog.

Tilsæt ris og salt, og lad simre under låg på lav varme i 12 min. Tag panden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. - TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered grøntsager
2

Imens, hæld væde fra majs.

Hak tomat og agurk groft.

Hak koriander fint.

Steg majs
3

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Bland salsa
4

Bland majs, tomat, agurk, hvidvinseddike, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg grillost
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Skær grillost i skiver (3 pr. person).

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Server
6

Anret ris og salsa i skåle.

Top med grillost og koriander.

Server med fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image