Gør aftensmaden til en rigtig fiesta med vores Mexicansk ris- og grillostbowl! Denne vegetariske ret er fuld af de farverige og karakteristiske smage, der gør det mexicanske køkken så friskt og uimodståeligt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
6 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
1 pose
Koriander
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
1 dåse
Majs
1 dåse
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
1 spsk
Smør til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til salsa
Hak løg og hvidløg fint.
Smelt smør i en mellemstor pande på middel varme.
Steg løg og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt Tex-Mex, chiliflager, grøntsagsbouillon, tomatpuré og vand, og bring i kog.
Tilsæt ris og salt, og lad simre under låg på lav varme i 12 min. Tag panden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. - TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Imens, hæld væde fra majs.
Hak tomat og agurk groft.
Hak koriander fint.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Bland majs, tomat, agurk, hvidvinseddike, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Skær grillost i skiver (3 pr. person).
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Anret ris og salsa i skåle.
Top med grillost og koriander.
Server med fraiche.