Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Mexico, og vi frister med en vidunderlig linsebowl. Vi bygger vores bowl med stegte linser og gulerod, hjemmesyltet rødløg og frisk tomat og koriander. Sprøde tortillachips og cremet cajundip passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
2 stk
Tomat
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Grønne linser
½ dåse
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 pose
Koriander
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 tsk
Salt (trin 4)
1.5 dl
Vand (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 tsk | ½ tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen.
Hæld lage af inden servering.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak tomat groft.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg linser, gulerod, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Jorden Rundt, Tex-Mex, salt [1 tsk | 2 tsk] og vand [1,5 dl | 3 dl] i 5-6 min, eller indtil guleroden er mør.
Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og Ay Cajun-ba [½ pakke, 2P] i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med linser, tomat og rødløg, og krydr tomat med et nip salt.
Drys med revet ost og koriander.
Server med tortillachips og cajundip.