topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk linsebowl

Mexicansk linsebowl

med sprøde tortillachips og cajundip

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften går den kulinariske rejse til Mexico, og vi frister med en vidunderlig linsebowl. Vi bygger vores bowl med stegte linser og gulerod, hjemmesyltet rødløg og frisk tomat og koriander. Sprøde tortillachips og cremet cajundip passer perfekt til.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Vegetarisk
Allergener:
Sulfitter
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

2 stk

Tomat

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 pakke

Grønne linser

½ dåse

Tomatpuré

5 g

Tex-Mex

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

1 pose

Koriander

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 tsk

Salt (trin 4)

1.5 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)903 kcal
Energi (kJ)3778 kJ
Fedt36.1 g
Mættet fedt11.3 g
Kulhydrat115.9 g
Sukker14.1 g
Protein24.5 g
Salt6.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Sylt rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 tsk | ½ tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål. 

Vend rødløg i skålen. 

Hæld lage af inden servering.

Forbered grøntsager
3

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak tomat groft.

Skyl linser under koldt vand i en si.

Steg grøntsager
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Steg linser, gulerod, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Jorden Rundt, Tex-Mex, salt [1 tsk | 2 tsk] og vand [1,5 dl | 3 dl] i 5-6 min, eller indtil guleroden er mør.

Lav cajundip
5

Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og Ay Cajun-ba [½ pakke, 2P] i en lille skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med linser, tomat og rødløg, og krydr tomat med et nip salt.

Drys med revet ost og koriander.

Server med tortillachips og cajundip.