I aften laver vi en fantastisk mexicansk kidneybønne-fajitabowl med masser af skønne ingredienser. Vi bygger vores bowl med luftige ris, peberfrugt og løg stegt med dejlige krydderier, kidneybønner i en krydret sauce og en spicy majssalsa med lime, koriander og jalapeño. Vi topper med en kølende yoghurt, og så maden er klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Rødløg
1 dåse
Majs
4 g
Panamad
1 pakke
Kidneybønner
½ dåse
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
½ stk
Jalapeno
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær rødløg i både.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og rødløg med Panamad og et nip salt og peber i 5-6 min, eller indtil bløde, og overfør til en skål.
Imens, hæld væde fra majs.
Hak koriander fint.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Flæk jalapeno [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Bland majs, et stort skvæt limesaft, koriander, jalapeno og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
TIP: Spring jalapenoen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kidneybønner, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], BBQ-sauce, Tex-Mex, sriracha [1/2 pakke, 2P], vand [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i 2-3 min.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkerer.
Top med grøntsager, majssalsa og kidneybønner.
Server med yoghurt.