
En nem & hurtig opskrift på lækker mexikansk gryderet med sorte bønner, tomater, peberfrugt og zucchini. Med smag af spidskommen og Tex-Mex krydderi er bønnegryderetten et velsmagende hit. Server med sød kartoffelmos, revet mozzarella, jalapeños & lime, og så er der bare at spise løs!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Chili
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder: Mælk)
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
½ stk
Zucchini
1 stk
Peberfrugt
5 g
Tex-Mex
2 g
Spidskommen, stødt
4 g
Bouillon
1 pakke
Hakkede tomater
½ pakke
Sorte bønner
1 dåse
Tomatpuré
1 pose
Koriander
1 stk
Lime, økologisk
1 spsk
Smør (trin 1)
1 spsk
Mælk (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 tsk
Sukker (trin 4)

Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl hvidløg. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog kartoffel og hvidløg i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [1 spsk | 2 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

Skær tomat, peberfrugt og zucchini [1/2 stk, 2P.] i 2 cm tern. Skyl bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg tomat, peberfrugt, zucchini og Tex-Mex i 3-4 min.

Tilsæt bønner, hakkede tomater, tomatpuré, grøntsagsbouillon og spidskommen. Krydr med sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min.

Hak koriander fint. Skær lime i både. Halver jalapeño, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Anret kartoffelmos og bønnegryde på tallerkener. Top med mozzarella, jalapeños og koriander. Server med limebåde.

