En nem & hurtig opskrift på lækker mexikansk gryderet med sorte bønner, tomater, peberfrugt og zucchini. Med smag af spidskommen og Tex-Mex krydderi er bønnegryderetten et velsmagende hit. Server med sød kartoffelmos, revet mozzarella, jalapeños & lime, og så er der bare at spise løs!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Jalapeño
50 g
Mozzarella
(Indeholdermælk)450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
1 stk
Zucchini
5 g
Rød peberfrugt
2 g
Tex-Mex
4 g
Spidskommen, stødt
1 pakke
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 dåse
Sorte bønner
1 pose
Tomatpuré
1 stk
Koriander
1 spsk
Lime, økologisk
1 spsk
Smør* (trin 1)
¼ tsk
Mælk* (trin 1)
1 tsk
Salt* (trin 1)
Sukker* (trin 4)
Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl hvidløg. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog kartoffel og hvidløg i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [1 spsk | 2 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.
Skær tomat, peberfrugt og zucchini [1/2 stk, 2P.] i 2 cm tern. Skyl bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg tomat, peberfrugt, zucchini og Tex-Mex i 3-4 min.
Tilsæt bønner, hakkede tomater, tomatpuré, grøntsagsbouillon og spidskommen. Krydr med sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min.
Hak koriander fint. Skær lime i både. Halver jalapeño, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Anret kartoffelmos og bønnegryde på tallerkener. Top med mozzarella, jalapeños og koriander. Server med limebåde.