topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk bønnegryde

Mexicansk bønnegryde

med spidskommen, sød kartoffelmos & jalapeños

En nem & hurtig opskrift på lækker mexikansk gryderet med sorte bønner, tomater, peberfrugt og zucchini. Med smag af spidskommen og Tex-Mex krydderi er bønnegryderetten et velsmagende hit. Server med sød kartoffelmos, revet mozzarella, jalapeños & lime, og så er der bare at spise løs!

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Jalapeno

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

½ stk

Zucchini

1 stk

Peberfrugt

5 g

Tex-Mex

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Grøntsagsbouillon

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

½ pakke

Sorte bønner

1 dåse

Tomatpuré

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Mælk (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)564 kcal
Energi (kJ)2358 kJ
Fedt14.61 g
Mættet fedt8.6 g
Kulhydrat78.77 g
Sukker30.5 g
Protein23.37 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl hvidløg. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog kartoffel og hvidløg i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [1 spsk | 2 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

Forbered grøntsager
2

Skær tomat, peberfrugt og zucchini [1/2 stk, 2P.] i 2 cm tern. Skyl bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg tomat, peberfrugt, zucchini og Tex-Mex i 3-4 min.

Lav bønnegryde
4

Tilsæt bønner, hakkede tomater, tomatpuré, grøntsagsbouillon og spidskommen. Krydr med sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min.

Hak koriander
5

Hak koriander fint. Skær lime i både. Halver jalapeño, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Server
6

Anret kartoffelmos og bønnegryde på tallerkener. Top med mozzarella, jalapeños og koriander. Server med limebåde.