
Bring lidt spænding til dit middagsbord med vores Mozzarellafyldte kødboller med bacon. Denne ret er fuld af levende smage og en ostet overraskelse i midten af kødbollerne, der helt sikkert vil bringe glæde og smil rundt om middagsbordet.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Gulerod
125 g
Bacon, skiver
1 stk
Porre
125 g
Mozzarella
(Indeholder: Mælk)
15 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
10 g
Kyllingefond
250 g
Hakket svine-/kalvekød
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
400 g
Små kartofler
60 g
Blandet salat
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Æble
½ tsk
Salt til grøntsager
1 stk
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
½ spsk
Smør til porre
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tynde stave.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle. Skær i 6 lige store stykker.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, panko og salt i en stor skål.
Form fars til flade bøffer (6 stk). Placer et stykke mozzarella i midten af hver bøf, og luk sammen til en kødbolle.
Vikl et stykke bacon stramt rundt om hver kødbolle, og overfør til en tallerken.
TIP: Luk kødbollen grundigt, så mozzarellaen ikke løber ud under stegningen.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, rens porre, og skær i tynde skiver.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg porre i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, sennep og et nip peber. Sænk til middelvarme, og kog i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl salat.
Kom salat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål. Bland sammen lige inden servering.

Anret kødboller, rodfrugter, salat og sauce på tallerkener.

