Skip to main content
Marokkanske kikærter

Marokkanske kikærter

med tomatcouscous & persille

4.2
(128)

Se her, en perfekt ret, når det skal gå hurtigt! En varmende, cremet gryderet med kikærter, grøntsager, knuste tomater og kokosmælk smagt til med en velsmagende krydderiblanding fra Mellemøsten. Server med varm couscous blandet med friske tomater og persille, og nyd en middag, du oplever med alle dine sanser.

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Saha-Ras

1 stk

Tomat

1 pakke

Hakkede tomater

1 pakke

Kikærter

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede)

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Bouillon

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter)

½ dåse

Tomatpuré

1 g

Chiliflager

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

100 ml

Kokosmælk

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 4)

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ dl

Vand (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)643.3 kcal
Energi (kJ)2691.4 kJ
Fedt19.6 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat80.3 g
Sukker24.3 g
Kostfibre20 g
Protein23.9 g
Salt4.7 g

Fremgangsmåde

Kog couscous
1

Bring en gryde med vand* [2.5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

Forbered grøntsager
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Skyl spinat under koldt vand*.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 3-4 min. Tilsæt kikærter, hvidløg, tomatpuré [½ dåse, 2P] og Saha-Ras, og steg i 1 min.

Lav sauce
4

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], kokosmælk [1/2 pakke, 2P], vand* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip chiliflager, og lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

Bland tomatcouscous
5

Hak mandler groft. Hak persille groft. Hak tomat groft. Vend tomat og halvdelen af persille i gryden med couscous.

Server
6

Anret tomatcouscous og kikærter i dybe tallerkener. Top med mandler og resterende persille.