
Se her, en perfekt ret, når det skal gå hurtigt! En varmende, cremet gryderet med kikærter, grøntsager, knuste tomater og kokosmælk smagt til med en velsmagende krydderiblanding fra Mellemøsten. Server med varm couscous blandet med friske tomater og persille, og nyd en middag, du oplever med alle dine sanser.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Saha-Ras
1 stk
Tomat
1 pakke
Hakkede tomater
1 pakke
Kikærter
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Bouillon
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter)
½ dåse
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
100 ml
Kokosmælk
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ dl
Vand (trin 4)

Bring en gryde med vand* [2.5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Skyl spinat under koldt vand*.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 3-4 min. Tilsæt kikærter, hvidløg, tomatpuré [½ dåse, 2P] og Saha-Ras, og steg i 1 min.

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], kokosmælk [1/2 pakke, 2P], vand* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip chiliflager, og lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

Hak mandler groft. Hak persille groft. Hak tomat groft. Vend tomat og halvdelen af persille i gryden med couscous.

Anret tomatcouscous og kikærter i dybe tallerkener. Top med mandler og resterende persille.