topBanner
Marokkansk kikærtegryde

Marokkansk kikærtegryde

med raita & hvidløgsbrød

I aften byder vi på en vidunderlig gryderet, som passer perfekt til en kølig efterårsaften. Vi har ikke sparet på ingredienserne i gryderetten, der indeholder kikærter, aubergine, gulerod, rødløg, hvidløg, tomater, spinat og ingefær. Vi laver også en cremet raita med citron, mynte & koriander, som perfekt balancerer den rige og krydrede kikærtegryde. Vi serverer gryderetten med sprøde hvidløgsnaan at dyppe med!

Tags:Vegetarisk
Allergener:selleriglutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Aubergine

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

½ pakke

Kikærter

4 g

Saha-Ras

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Citron

2 stk

Naanbrød

(Indeholdergluten, mælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

60 g

Spinat

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2590 kJ
Kalorier (kcal)619 kcal
Fedt15 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat89 g
Sukker24 g
Protein21 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Skær gulerod (uskrællet) i kvarte skiver. Skær aubergine [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær fint.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Steg aubergine og gulerod med et stort nip salt* i 3-4 min. Tilsæt løg og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt Saha-Ras, og steg i yderligere 1 min.

3

Skyl kikærter [1/2 pakke, 2P] og spinat under koldt vand* i et dørslag. Tilsæt kikærter, hakkede tomater, vand* [2 dl | 3 dl], spinat, grøntsagsbouillon og ingefær til gryden. Skru ned til middellav varme, og lad simre i 15-17 min, eller indtil tyknet.

4

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt. Skær citron i både. Hak mynte & koriander fint. Bland agurk, yoghurt, et skvæt citronsaft og halvdelen af mynte og koriander i en skål, og smag til med salt* og peber*.

5

Bland en smule olivenolie*, resterende hvidløg og et nip salt* i en lille skål. Placer naanbrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med hvidløgsolie. Varm i ovnen i 3-5 min, eller indtil gyldne. Tilsæt et skvæt citronsaft til gryden, og smag til med salt* og peber*.

6

Anret kikærtegryde i dybe tallerkener. Top med raita og resterende mynte og koriander. Server med naanbrød og citronbåde.