Skip to main content
Marokkansk grillostebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk grillostebowl

Marokkansk grillostebowl

med hvidløgsris og syrlig tranebærsalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften frister vi med en fantastisk alt-i-en ret, med inspiration fra mellemøsten. Aftenens skønne bowl indeholder stegt grillost og løg med honning og chili, za'atar-krydret ris med smør og en syrlig tranebærsalat med kål og citron. Vi topper vores grillostbowl med kølende persilleyoghurt.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Indeholder: Mælk)

4 g

Saha-Ras

12.5 g

Honning

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

150 g

Kålblanding, skåret

½ stk

Citron

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Rødløg

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder, Sesam)

½ g

Chiliflager

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3779 kJ
Kalorier (kcal)903 kcal
Fedt46.6 g
Mættet fedt27.1 g
Kulhydrat88.4 g
Sukker22.3 g
Protein32.2 g
Salt5.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Mariner grillost
2

Imens, skær grillost i 2 cm tern. 

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland grillost, rødløg, Saha-Ras og chiliflager [½ pakke, 2P] i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav persilleyoghurt
3

Hak persille fint. 

Bland yoghurt, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav tranebærsalat
4

Halver citron [½ stk, 2P].

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Tilsæt kålblanding og tranebær, og vend sammen.

Steg grillost og løg
5

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grillost og rødløg i 6-7 min, eller indtil gyldne.

Tag panden af varmen, tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], og vend sammen.

Server
6

Anret grillost, ris og tranebærsalat i dybe tallerkener.

Top med persilleyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image