En fantastisk alt-i-en ret, med masser af smage og farver. Aftenens lækre bowl indeholder perfekt ovnstegt bbq-marineret kylling, appelsincouscous med mandler og ovnbagte grøntsager. Vi topper vores kyllingebowl med cremet persilledressing med aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Zucchini
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Peberfrugt
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
20 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Appelsin
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2.5 dl
Vand (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en kedel eller gryde med vand i kog.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i 3 cm både.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i tynde skiver.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil møre. Fordel mandler i et hjørne, når der er 5 min tilbage.
Krydr kylling med et nip salt på begge sider.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling på hver side i 2 min, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland grøntsagsbouillon, couscous og kogende vand [2,5 dl | 5 dl] i en skål, og dæk til med låg. Lad trække i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd.
Hak persille fint.
Halver appelsin.
Bland aioli [1/2 pakke, 2P], yoghurt, persille (gem lidt til anretning) og et nip salt og peber i en skål.
Hak mandler groft.
Tilsæt appelsinsaft [1/2 stk, 2P] og mandler til skålen med couscous, og vend sammen.
Skær kylling i 2 cm skiver.
Anret mandelcouscous i dybe tallerkener.
Top med grøntsager og kylling.
Drys med resterende persille.
Server med dressing.