Prøv malaysisk i denne uge! Server hvidløgsris og kyllingestrimler med en vidunderlig velsmagende sauce lavet af kokosmælk, pak choi og peberfrugter. Saucen smager du til med karrypulver og en lækker laksekrydderiblanding, og byd familien på en ægte smagsoplevelse. Som du kan se på billedet, er retten både indbydende, nem at lave og rigtig, rigtig velsmagende!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
4 g
Curry-On
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Peberfrugt
180 ml
Kokosmælk
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Bring vand i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Hak pak choi fint.
Skær lime i både.
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt med Curry-on og Ga-Laksa i 2-3 min, eller indtil mør.
Tilsæt kokosmælk, sojasauce, sukker, et skvæt limesaft og kylling, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt pak choi, når der er 1 min tilbage.
Krydr med salt og peber.
Anret ris og laksa i dybe tallerkener.
Server med resterende limebåde.