Prøv malaysisk i denne uge! Server hvidløgsris og kyllingestrimler med en vidunderlig velsmagende sauce lavet af kokosmælk, pak choi og peberfrugter. Saucen smager du til med karrypulver og en lækker laksakrydderiblanding. Som du kan se, er retten både indbydende, nem at lave og rigtig, rigtig velsmagende!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Pak choi
1 stk
Lime, økologisk
300 g
Kyllingebryststrimler
200 ml
Kokosmælk
4 g
Curry-on
4 g
Ga-Laksa
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Hak peberfrugt groft. Hak pak choi groft. Skær lime i både.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min, eller indtil brunet. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side på en tallerken. OBS: Kyllingen færdigtilberedes i trin 5.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middel varme. Steg peberfrugt, Curry-on og Ga-Laksa i 2-3 min.
Tilsæt kokosmælk, sojasauce, et skvæt limesaft, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og kylling, og lad simre i 3-4 min. Tilsæt pak choi, når der er 1 min tilbage. Smag til med salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret ris og laksa i dybe tallerkener. Server med resterende limebåde.