Prøv malaysisk i denne uge! Server hvidløgsris og kyllingestrimler med en vidunderlig velsmagende sauce lavet af kokosmælk, pak choi og peberfrugter. Saucen smager du til med karrypulver og en lækker laksekrydderiblanding, og byd familien på en ægte smagsoplevelse. Som du kan se på billedet, er retten både indbydende, nem at lave og rigtig, rigtig velsmagende!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pak choi
1 stk
Lime
300 g
Kyllingebryststrimler
250 ml
Kokosmælk
4 g
Curry-On
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Peberfrugt
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Hak pak choi fint.
Skær lime i både.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt med Curry-on og Ga-Laksa i 2-3 min, eller indtil mør.
Tilsæt kokosmælk, sojasauce, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt limesaft og kylling, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt pak choi, når der er 1 min tilbage.
Krydr med salt og peber.
Anret ris og laksa i dybe tallerkener.
Server med resterende limebåde.