topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsetærte

Linsetærte

med Welsh rarebit & persille

I aften laver vi en fristende linstærte med mange smagssensationer, som blandes til en perfekt harmoni. Hjemmelavet cremet kartoffelmos mætter og den spændende Welsh rarebit-topping består af fraiche, Worchestershire sauce og mozzarella. Linsetærten smager også forrygende kold, dagen efter, hvis der nu skulle være nogle rester tilbage, men det tvivler vi på, at der er!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Soja
Gluten
Byg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

500 g

Kartofler

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

75 g

Fraiche

1 stk

Gulerod

2 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)

60 g

Spinat

4 g

Panamad

4 g

Grøntsagsbouillon

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Rød peberfrugt

½ pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.33 spsk

Smør

1.33 spsk

Mælk

1 tsk

Sukker

1 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)455 kcal
Energi (kJ)1902 kJ
Fedt15.83 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat43.87 g
Sukker19.1 g
Protein27.28 g
Salt5.6 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en klat smør*, og mælk*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*, og stil til side med låg på, for at holde på varmen.

Forbered grøntsager
2

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver. Skyl linser under koldt vand* i en si. Hak persille [½ pose, 2 pers.] groft.

Forbered sauce
3

Tænd ovnen på grillfunktion. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod i 1-2, eller indtil bløde. Tilsæt peberfrugt, og steg i yderligere 2-3 min. Tilsæt linser, Panamad og hakkede tomater, og rør godt rundt.

Lad simre
4

Tilsæt vand* (se ingrediensliste), grøntsagsbouillon, halvdelen af Worcestershire sauce og sukker* (se ingrediensliste). Lad simre i 4-5 min, eller indtil tyk og cremet. Tag panden af varmen, tilsæt spinat, og rør rundt indtil den er falden sammen. Smag til med salt* og peber*.

Bag linsetærte
5

Hæld linsesauce i et ildfast fad. Fordel kartoffelmos ovenpå. Dryp med fraiche [½ pakke, 2 pers.] og resterende Worchestershire sauce, og drys med mozzarella (denne topping kaldes for 'Welsh rarebit'). Grill i 6-8 min, eller indtil osten er gylden.

Server
6

Anret linsetærte på tallerkener. Drys med persille.