I aften laver vi en fristende linstærte med mange smagssensationer, som blandes til en perfekt harmoni. Hjemmelavet cremet kartoffelmos mætter og den spændende Welsh rarebit-topping består af fraiche, Worchestershire sauce og mozzarella. Linsetærten smager også forrygende kold, dagen efter, hvis der nu skulle være nogle rester tilbage, men det tvivler vi på, at der er!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
500 g
Kartofler
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
75 g
Fraiche
1 stk
Gulerod
2 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
60 g
Spinat
4 g
Panamad
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Rød peberfrugt
½ pose
Bredbladet persille
1.33 spsk
Smør
1.33 spsk
Mælk
1 tsk
Sukker
1 dl
Vand
Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en klat smør*, og mælk*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*, og stil til side med låg på, for at holde på varmen.
Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver. Skyl linser under koldt vand* i en si. Hak persille [½ pose, 2 pers.] groft.
Tænd ovnen på grillfunktion. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod i 1-2, eller indtil bløde. Tilsæt peberfrugt, og steg i yderligere 2-3 min. Tilsæt linser, Panamad og hakkede tomater, og rør godt rundt.
Tilsæt vand* (se ingrediensliste), grøntsagsbouillon, halvdelen af Worcestershire sauce og sukker* (se ingrediensliste). Lad simre i 4-5 min, eller indtil tyk og cremet. Tag panden af varmen, tilsæt spinat, og rør rundt indtil den er falden sammen. Smag til med salt* og peber*.
Hæld linsesauce i et ildfast fad. Fordel kartoffelmos ovenpå. Dryp med fraiche [½ pakke, 2 pers.] og resterende Worchestershire sauce, og drys med mozzarella (denne topping kaldes for 'Welsh rarebit'). Grill i 6-8 min, eller indtil osten er gylden.
Anret linsetærte på tallerkener. Drys med persille.