HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsetærte
topBanner
Linsetærte

Linsetærte

med Welsh rarebit & persille

I aften laver vi en fristende linstærte med mange smagssensationer, som blandes til en perfekt harmoni. Hjemmelavet cremet kartoffelmos mætter og den spændende Welsh rarebit-topping består af fraiche, Worchestershire sauce og mozzarella. Linsetærten smager også forrygende kold, dagen efter, hvis der nu skulle være nogle rester tilbage, men det tvivler vi på, at der er!

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælkglutensennepsojaselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

50 g

Kartofler

30 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

4 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

4 g

Gulerod

1 pakke

Worcestershire sauce

(Indeholdergluten, sennep, soja)

1.33 spsk

Spinat

1.33 spsk

Panamad

1 tsk

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 dl

Linser

Rød peberfrugt

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

Mælk*

Sukker*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1901.9331 kJ
Kalorier (kcal)454.573 kcal
Fedt15.8328 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat43.87 g
Sukker19.1 g
Protein27.275 g
Salt5.6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en klat smør*, og mælk*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*, og stil til side med låg på, for at holde på varmen.

2

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver. Skyl linser under koldt vand* i en si. Hak persille [½ pose, 2 pers.] groft.

3

Tænd ovnen på grillfunktion. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod i 1-2, eller indtil bløde. Tilsæt peberfrugt, og steg i yderligere 2-3 min. Tilsæt linser, Panamad og hakkede tomater, og rør godt rundt.

4

Tilsæt vand* (se ingrediensliste), grøntsagsbouillon, halvdelen af Worcestershire sauce og sukker* (se ingrediensliste). Lad simre i 4-5 min, eller indtil tyk og cremet. Tag panden af varmen, tilsæt spinat, og rør rundt indtil den er falden sammen. Smag til med salt* og peber*.

5

Hæld linsesauce i et ildfast fad. Fordel kartoffelmos ovenpå. Dryp med fraiche [½ pakke, 2 pers.] og resterende Worchestershire sauce, og drys med mozzarella (denne topping kaldes for 'Welsh rarebit'). Grill i 6-8 min, eller indtil osten er gylden.

6

Anret linsetærte på tallerkener. Drys med persille.