Libanesisk kyllinge-'meze'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanesisk kyllinge-'meze'

Libanesisk kyllinge-'meze'

med gyldne ostetortillas og hummusdressing

Meze er den libanesiske variant af tapas, og i aften byder vi på skønne små retter, der vil friste både øjne og mund. Stegt kylling, stegt zucchini med smuldret salatost, ostetortillas med srirachamayo og mozzarella, agurkesalat med persille og rødløg og en cremet hummusdressing med yoghurt.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sesam
Mælk
Sennep
Gluten
Hvede
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

50 g

Hummus

(Indeholder Sesam)

½ stk

Citron

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

7.5 g

Dukkah-Godt

(Indeholder Sennep, Sesam)

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

1 stk

Zucchini

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

10 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4137 kJ
Kalorier (kcal)989 kcal
Fedt57.3 g
Mættet fedt16.1 g
Kulhydrat56.2 g
Sukker15 g
Protein57 g
Salt5.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Krydr kylling med Dukkah-godt [½ pakke, 2P] og salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Brun kylling i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Lav ostetortilla
2

Imens, bland mayonnaise og srircha [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.

Smør et tortillabrød med srirachamayonnaise, top med revet ost og et andet tortillabrød.

Placer på en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 7-10 min, eller indtil gylden.

Steg zucchini
3

Imens, skær zucchini i tynde stave.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme. 

Steg zucchini i 5-6 min, eller indtil mør, og overfør til en tallerken.

Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P], dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og peber.

Lav agurkesalat
4

Imens, hak agurk og tomat fint.

Hak persille og rødløg [1/2 stk, 2P] fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Bland agurk, tomat, persille, rødløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Lav hummusdressing
5

Bland yoghurt, hummus [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. 

Skær kylling i tynde skiver.

Skær ostetortilla i trekanter.

Server
6

Anret kylling, zucchini og ostetortilla på tallerkener.

Server med agurkesalat og hummus.