Libanesisk kyllinge-'meze'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanesisk kyllinge-'meze'

Libanesisk kyllinge-'meze'

med gyldne ostetortillas og hummusdressing

Meze er den libanesiske variant af tapas, og i aften byder vi på skønne små retter, der vil friste både øjne og mund. Stegt kylling, stegt zucchini med smuldret salatost, ostetortillas med srirachamayo og mozzarella, agurkesalat med persille og rødløg og en cremet hummusdressing med yoghurt.

Allergener:
Sesam
Mælk
Sennep
Gluten
Hvede
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

50 g

Hummus

(Indeholder Sesam)

½ stk

Citron

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

7.5 g

Dukkah-Godt

(Indeholder Sennep, Sesam)

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

1 stk

Zucchini

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)973 kcal
Energi (kJ)4069 kJ
Fedt55.1 g
Mættet fedt15.3 g
Kulhydrat54.4 g
Sukker14.3 g
Protein59 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Krydr kylling med Dukkah-godt [½ pakke, 2P] og et nip salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Brun kylling i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Lav ostetortilla
2

Imens, smør et tortillabrød med srirachamayonnaise, top med mozzarella og et andet tortillabrød.

Placer på en anden bageplade med bagepapir, og bag i 7-10 min, eller gylden.

Steg zucchini
3

Imens, skær zucchini i tynde stave.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. 

Steg zucchini i 5-6 min, eller indtil mør, og overfør til en tallerken.

Top med smuldret salatost [½ pakke, 2P], dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Lav agurkesalat
4

Imens, skær agurk og tomat i 1 cm tern.

Hak persille og rødløg [1/2 stk, 2P] fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Bland agurk, tomat, persille, rødløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Lav hummusdressing
5

Bland yoghurt, hummus og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. 

Skær kylling i tynde skiver.

Skær ostetortilla i trekanter.

Server
6

Anret kylling, zucchini og ostetortilla på tallerkener.

Server med agurkesalat og hummus.