Lemon-fried chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lemon-fried chicken

Lemon-fried chicken

med sesambagte rodfrugter og agurkecreme

Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon med dild. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker , gulerod og rødbeder. Vi blander agurken med yoghurt til en skøn dressing.

Tags:
Hvedefri
Proteinrig
Kalorielet
Allergener:
Sesam
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

½ stk

Citron

280 g

Kyllingebryst

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Gulerod

1 pose

Dild

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2566 kJ
Kalorier (kcal)613 kcal
Fedt16.1 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat73.4 g
Sukker20.8 g
Protein44.5 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartoffel (uskrællet),  rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke. Hak dild groft. Riv et stort nip citronskal [1/2 stk, 2P], og skær derefter citron i både. Skær hvert kyllingbryst i 3 stykker. Bland kylling, Hvide Løjer & Urter, en smule olivenolie* og et nip salt* i en skål. 

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling under omrøring i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

Bland agurkecreme
4

Bland agurk og youghurt i en lille skål. Smag til med salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber*. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, dild (gem lidt til pynt), et nip citronskal, et stort skvæt citronsaft og hvidløg i en lille skål.

Tilsæt citronbouillon
5

Tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.

Server
6

Anret kylling, sesambagte rodfrugter og agurkecreme på tallerkener. Øs citronbouillon over kylling. Server med resterende citronbåde og drys med resterende dild.