Skip to main content
Laksekager

Laksekager

med ovnbagte rodfrugter & timian

4.4
(282)

Tag på kulinarisk rafting i en hjemmelavet lakseflåde, der glider ned i mundens vandfald og lige ind i dit hjerte. De bagte rodfrugter kommer til sin ret sammen med en forfriskende klat creme med persille og citron.

Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Citron

½ pose

Bredbladet persille

1 stk

Skalotteløg

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 g

Fraiche

1 pose

Timian

Næringsindhold

Kalorier (kcal)416.2 kcal
Energi (kJ)1741.4 kJ
Fedt29.2 g
Mættet fedt4.5 g
Kulhydrat11.5 g
Sukker0.5 g
Kostfibre0.5 g
Protein27 g
Salt0.3 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Pluk timanblade [2 stilke, 2 pers. | 4 stilke, 4 pers.]. Hak fint. Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med timian, salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Hak laksekød
2

Skær citron i både. Hak persille [½ pose, 2 pers.] fint. Hak skalotteløg fint. Fjern skind fra laks. Dup tør med køkkenrulle. Hak fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

Form laksekager
3

Bland laks, panko, persille (gem lidt til anretning), mayonnaise, skalotteløg og et skvæt citronsaft i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Form fars til 3-4 cm tykke laksekager (2 pr. person). TIP: Laksekagerne binder bedre, hvis du former dem og lægger dem direkte på den varme pande (se trin 4).

Steg laksekager
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg laksekager i 2-3 min på hver side.

Krydr fraiche
5

Smag fraiche [½ pakke, 2 pers.] til med salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Fordel bagte grøntsager og laksekager på tallerkener. Top med fraiche og resterende persille. Server med citronbåde.