HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyllingebryst
topBanner
Kyllingebryst

Kyllingebryst

med kartoffelmos og løgsovs

I aften laver vi superlækker perfekt stegt kylling. Kartoffelmos med persille får den skønneste farve og smager endnu bedre end almindeligt kartoffelmos. Den skønne løgsovs bliver en ny favorit, og smager også rigtig godt til et væld af andre retter.

Tags:Under 650 kcalBørnevenlig
Allergener:sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Gulerod, lilla

4 g

Hvide Løjer & Urter

60 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

500 g

Kartofler

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

1 pose

Timian

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 5)

efter behov

Sukker (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Mælk (trin 1)

1.5 spsk

Smør (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)550 kcal
Energi (kJ)2300 kJ
Fedt13.82 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat63.19 g
Sukker17.9 g
Protein41.86 g
Salt1.6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Hak persille groft. Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1,5 spsk | 3 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af persille. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

2

Skær gulerødder (uskrællet) i skiver på skrå. Fordel på en bageplade med bagepapir, og dryp med en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 14-18 min.

3

Krydr kylling på begge sider med Hvide Løjer & Urter og et nip salt* og peber*. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til bagepladen i ovnen, og bag i 10-12 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, timian og et nip sukker*, og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.

5

Tilsæt rødvinssauce og vand* [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 5-6 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret kartoffelmos, kylling, løgsovs og gulerødder på tallerkener. Top med resterende persille.