I aften laver vi superlækker perfekt stegt kylling. Kartoffelmos med persille får den skønneste farve og smager endnu bedre end almindeligt kartoffelmos. Den skønne løgsovs bliver en ny favorit, og smager også rigtig godt til et væld af andre retter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
15 ml
Balsamico
500 g
Kartofler
1 pose
Timian
280 g
Kyllingebryst
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
2 spsk
Mælk
¼ tsk
Salt
1 dl
Vand
efter behov
Sukker
1.33 spsk
Smør
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler. Skær i 2 cm tern. Skær gulerødder (uskrællet) i halve skiver. Hak persille groft. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil møre.
Placer en si over gryden, når kartoflerne har 5 min tilbage. Læg gulerødder i sien. Dæk til med låg. Damp i 5 min, eller indtil møre. Stil til side i en skål. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt smør*, mælk*, salt* og 1/2 persille. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til et ildfast fad. Bag i ovnen i 10-12 min.
Skær rødløg i tynde skiver. Hak timian fint. Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, timian og et nip sukker*. Rør rundt. Lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.
Tilsæt rødvinssauce og vand*. Lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.
Anret kartoffelmos, kylling, løgsovs og dampede gulerødder på tallerkener. Top med resterende persille.