topBanner
Kyllingebryst

Kyllingebryst

med kartoffelmos & løgsovs

I aften laver vi superlækker perfekt stegt kylling. Kartoffelmos med persille får den skønneste farve og smager endnu bedre end almindeligt kartoffelmos. Den skønne løgsovs bliver en ny favorit, og smager også rigtig godt til et væld af andre retter.

Tags:BørnevenligUnder 600 kcal
Allergener:mælksulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 stk

Gulerod, lilla

1 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rødløg

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

1 pose

Timian

2 stk

Kyllingebrystfilet

Ikke inkluderet i din måltidskasse

20 g

Smør*

(Indeholdermælk)

2 spsk

Mælk*

(Indeholdermælk)

¼ tsk

Salt*

1 dl

Vand*

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2143 kJ
Kalorier (kcal)512 kcal
Fedt13 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat59 g
Sukker14 g
Protein41 g
Salt3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog.

Skræl kartofler. Skær i 2 cm tern.

Skær gulerødder (uskrællet) i halve skiver.

Hak persille groft.

Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil møre.

2

Placer en si over gryden, når kartoflerne har 5 min tilbage. Læg gulerødder i sien. Dæk til med låg. Damp i 5 min, eller indtil møre. Stil til side i en skål.

Hæld vand fra kartofler.

Tilsæt smør*, mælk*, salt* og 1/2 persille. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til et ildfast fad.

Bag i ovnen i 10-12 min.

4

Skær rødløg i tynde skiver.

Hak timian fint.

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme.

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt balsamico, timian og et nip sukker*. Rør rundt. Lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.

5

Tilsæt rødvinssauce og vand*. Lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Smag til med salt* og peber*.

6

Anret kartoffelmos, kylling, løgsovs og dampede gulerødder på tallerkener.

Top med resterende persille.