topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyllingebryst

Kyllingebryst

med kartoffelmos & løgsovs

I aften laver vi superlækker perfekt stegt kylling. Kartoffelmos med persille får den skønneste farve og smager endnu bedre end almindeligt kartoffelmos. Den skønne løgsovs bliver en ny favorit, og smager også rigtig godt til et væld af andre retter.

Tags:
Under 650 kcal
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

15 ml

Balsamico

500 g

Kartofler

1 pose

Timian

280 g

Kyllingebryst

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mælk

¼ tsk

Salt

1 dl

Vand

efter behov

Sukker

1.33 spsk

Smør

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)267 kcal
Energi (kJ)1119 kJ
Fedt11.42 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat4.92 g
Sukker2.8 g
Protein34.63 g
Salt1.3 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler. Skær i 2 cm tern. Skær gulerødder (uskrællet) i halve skiver. Hak persille groft. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil møre.

Lav kartoffelmos
2

Placer en si over gryden, når kartoflerne har 5 min tilbage. Læg gulerødder i sien. Dæk til med låg. Damp i 5 min, eller indtil møre. Stil til side i en skål. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt smør*, mælk*, salt* og 1/2 persille. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. 

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til et ildfast fad. Bag i ovnen i 10-12 min.

Karamelliser rødløg
4

Skær rødløg i tynde skiver. Hak timian fint. Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, timian og et nip sukker*. Rør rundt. Lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.

Lav løgsovs
5

Tilsæt rødvinssauce og vand*. Lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret kartoffelmos, kylling, løgsovs og dampede gulerødder på tallerkener. Top med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image