Krydret tahini-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret tahini-kylling

Krydret tahini-kylling

med za'atar-ris og frisk dild

I aften koger vi ris krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Samtidig steger vi kylling og løg med krydderiblandingen Jorden Rundt. Vi serverer vores ris og kylling med frisk agurk og dild og en skøn dressing med tahini, honning og mayonnaise.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Æg
Sennep
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

300 g

Kyllingebryststrimler

150 g

Langkornede hvide ris

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Dild

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

12.5 g

Honning

½ stk

Citron

1 stk

Agurk

1 stk

Rødløg

8 g

Za'atar

(Indeholder Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3398 kJ
Kalorier (kcal)812 kcal
Fedt35 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat73.6 g
Sukker10.3 g
Protein46.7 g
Salt4.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kylling
2

Skær rødløg i både.

Krydr kylling med Jorden Rundt, salt og peber.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Brun kylling og rødløg i 4-5 min, eller indtil gennemstegt. 

Tilsæt vand [1 spsk I 2 spsk], rør godt rundt, og tag panden af varmen.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav za'atar-ris
3

Imens, skær agurk i halve skiver.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland agurk, citronsaft [2 tsk | 4 tsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland tahini, honning [1/2 pakke, 2P], mayonnaise, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Rør za'atar og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med ris.

Server
4

Anret ris, kylling og agurk i dybe tallerkener. 

Top med tahinidressing og dild.