
I aften frister vi med grillost som vi panerer og steger gylden. Samtidigt bager vi oreganokrydret kartofler i ovnen, og bikser en frisk æbleslaw sammen med kål, citron og fraiche. Vi topper med cremet aioli, og så er maden færdig.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
200 g
Grillost
(Indeholder: Mælk)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
150 g
Snittet kålsalat
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Æble
½ stk
Citron
4 g
Panamad
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 stk
Æg (trin 2)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Skær grillost i skiver (2 pr. person).
Kom hvedemel [1 spsk I 2 spsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden tallerken.
Bland panko og Panamad i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Bland snittet kålsalat, æble, et skvæt citronsaft, fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Anret grillost, kartofler og æbleslaw på tallerkener.
Server med aioli og resterende citronbåde.