Skip to main content
Krydret grillost
Krydret grillost

Krydret grillost

med ovnbagte kartofler og saftig æbleslaw

3.8
(68)

I aften frister vi med grillost som vi panerer og steger gylden. Samtidigt bager vi oreganokrydret kartofler i ovnen, og bikser en frisk æbleslaw sammen med kål, citron og fraiche. Vi topper med cremet aioli, og så er maden færdig.

Tags:
Vegetarisk
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

200 g

Grillost

(Indeholder: Mælk)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Panamad

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

150 g

Snittet kålsalat

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Mel til panering

1

Æg til panering

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3597 kJ
Kalorier (kcal)860 kcal
Fedt46.1 g
Mættet fedt26.4 g
Kulhydrat77.5 g
Sukker15.7 g
Kostfibre10.3 g
Protein37.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.8 g
Potassium1150 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en

Forbered grillost
2

Skær grillost i skiver (2 pr. person).

Kom hvedemel i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden tallerken.

Bland panko og Panamad i en tredje dyb tallerken.

Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.

Steg grillost
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Forbered råvarer
4

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Skær citron i både.

Lav æbleslaw
5

Bland snittet kålsalat, æble, et skvæt citronsaft, fraiche, salt og et nip peber i en stor skål.

Server
6

Anret grillost, kartofler og æbleslaw på tallerkener.

Server med aioli og resterende citronbåde.