HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon"Kosmisk" Kylling
topBanner
"Kosmisk" kylling

"Kosmisk" kylling

med "månekartofler" og tzatziki

LIGHTYEAR

Vi fejrer lanceringen af familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske måltider inspireret af filmen. Tag familien med på et rumeventyr, og flyv mod det uendelige madunivers! Det her er ikke kylling med kartofler, som I kender det, det er en kosmisk kylling, der flyver rundt blandt månekartofler, nænsomt krydret og perfekt bagt. Dyp det hele i den lækre tzatziki for at sende aftensmaden helt op i stratosfæren.

Tags:Under 650 kcalBørnevenlig
Allergener:ÆgMælkSulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

4 g

Hvide Løjer & Urter

280 g

Kyllingebryst

2 g

Mamas Favorit

(IndeholderÆg)

1 stk

Rødløg

½ stk

Hvidløgsfed

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

37.5 g

Crème fraiche

(IndeholderMælk)

12 ml

Balsamico

(IndeholderSulfitter)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)465 kcal
Energi (kJ)1946 kJ
Fedt8.54 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat54.14 g
Sukker11 g
Protein41.6 g
Salt0.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både. Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir [2 stk, 4P]. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Hvide Løjer & Urter, og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

2

Riv agurk groft, og drys med et nip salt*.

3

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Pres så meget væske ud af agurk som muligt i en si. Bland agurk, crème fraiche [1/4 pakke | 1/2 pakke], hvidløg og et skvæt vand* i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.

4

Skær rødløg i 2 cm både (gem 1-2 både). Krydr kylling med Mamas Favorit [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side. Overfør kylling og rødløg til bagepladen, og bag i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

5

Hak resterende rødløg fint. Skær tomat i tynde skiver. Hak persille groft (gem lidt til anretning). Bland rødløg, tomat, persille, balsamico og eventuelt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber* i en skål.

6

Anret kylling, kartoffelbåde, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Drys med resterende persille.