HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKofta I Fladbrød
topBanner
Kofta i fladbrød

Kofta i fladbrød

med tomatsalat & fraiche

Grillopskrift

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, når vi tænder grillen og byder på klassiske græske delikatesser som kofta og tomatsalat. De dejlige koftabøffer er perfekte at sætte på spyd og grille. Imens koftaerne bliver grillet, laver vi en sprød og smuk tomatsalat med agurk, rødløg og persille. Koftaerne ledsages af fladbrød på grillen, og så er det tid til at bygge fladbrød med kofta og tomatsalat, der bliver toppet med en lækker fraichedressing med hvidløg og citron.

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælkægsennepgluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamad

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 stk

Grøn tomat

½ stk

Rødløg

1 stk

Fladbrød

250 g

Gulerod

1 pose

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Bredbladet persille

30 g

Hvidløgsfed

1 stk

Panko

(Indeholdergluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Æg* (trin 1)

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)513.25 kcal
Energi (kJ)2147.438 kJ
Fedt29.259 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat25.0526 g
Sukker12.1 g
Protein33.787 g
Salt2.8 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 190°C/170°C varmluft. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær citron i både. Bland hakket oksekød, gulerod, æg* [1 stk I 2 stk], panko, Panamad, salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk], halvdelen af persille og halvdelen af hvidløg i en stor skål.

2

Form fars til aflange koftaer (2 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. GRILL: Grill koftaer på grillen i 8-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

3

Bland resterende hvidløg, fraiche [1/2 pakke, 2P] mayonnaise, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål. GRILL: Halver citron, og grill i 5-7 min, eller indtil den begynder at få farve, inden du presser citronsaften.

4

Skær i agurk og tomater i 1 cm tern. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland agurk, tomat, rødløg, resterende persille, et skvæt citronsaft, et nip salt* og en smule olivenolie* i en stor skål.

5

Pak fladbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 2-3 min. GRILL: Grill fladbrød i 1-2 min på hver side.

6

Fyld fladbrød med tomatsalat og koftaer. Dryp med fraichedressing. Server med overskydende tomatsalat.