
Kofta
med tomater & couscoustabouleh
Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 pose
Kruspersille
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
5 g
Tex-Mex
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Hvidløgsfed
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
1 stk
Tomat
1 stk
Citron, økologisk
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg
¼ tsk
Salt
2.5 dl
Vand
Fremgangsmåde
Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg*, panko og et nip salt* i en skål. Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg koftaer i 10 min.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet). Riv citronskal, og skær citron i både.
Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* og grøntsagsbouillon. Bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*. Tag gryden af varmen. Dæk til med låg. Lad hvile under låg i 8-10 min.
Hak tomat og agurk groft. Snit forårsløg fint. Hak persille fint. Vend tomat, agurk, et nip citronskal, 1/2 forårsløg og 1/2 persille i gryden med færdigkogt couscous. Smag til med salt* og peber*. Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.
Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Top med resterende forårsløg. Server med dressing og resterende citronbåde.