topBanner
Kofta

Kofta

med tomater & couscoustabouleh

Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.

Tags:BørnevenligHurtig
Allergener:glutenægsellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Hakket oksekød

5 g

Tex-Mex

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

100 g

Couscous

(IndeholderglutenKan indeholdeKan indeholde spor af soja)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 stk

Citron

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

1 pose

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)

2.5 dl

Vand*

¼ tsk

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2570 kJ
Kalorier (kcal)614 kcal
Fedt20 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat60 g
Sukker10 g
Protein40 g
Salt6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg*, panko og et nip salt* i en skål.

Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg koftaer i 10 min.

3

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet).

Riv citronskal, og skær citron i både.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme.

Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min.

Tilsæt vand* og grøntsagsbouillon. Bring i kog.

Tilsæt couscous og en smule olivenolie*. Tag gryden af varmen. Dæk til med låg. Lad hvile under låg i 8-10 min.

5

Hak tomat og agurk groft.

Snit forårsløg fint.

Hak persille fint.

Vend tomat, agurk, et nip citronskal, 1/2 forårsløg og 1/2 persille i gryden med færdigkogt couscous. Smag til med salt* og peber*.

Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener.

Top med resterende forårsløg.

Server med dressing og resterende citronbåde.