topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk millionbøf

Klassisk millionbøf

med blød kartoffelmos og rødbederelish

Millionbøf står på listen over livretter hos mange børn og voksne. Vores variant indeholder hakket oksekød, gulerod, zucchini og masser af skønne krydderier. Vi serverer vores klassiske millionbøf med cremet kartoffelmos og en spændende rødbederelish med rødløg og balsamico.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødbede

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

½ stk

Zucchini

4 g

Oksebouillon

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

½ pose

Bredbladet persille

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

2 dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)686 kcal
Energi (kJ)2869 kJ
Fedt29.3 g
Mættet fedt9.7 g
Kulhydrat73.8 g
Sukker23.4 g
Protein36.2 g
Salt8.7 g

Redskaber

Rivejern
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], smør [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [½ tsk | 1 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på. 

Lav rødbederelish
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Riv rødbede (uskrællet) groft.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg halvdelen af rødløg med salt [1/4 tsk |1/2 tsk] i 2-3 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt rødbede, balsamico, vand [1/2 dl | 1 dl], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber, og steg videre i 5-6 min.

Overfør til en skål.

Forbered grøntsager
3

Imens, riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Pluk persille [1/2 pose, 2P].

Steg hakket oksekød
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. 

Steg hakket oksekød og resterende rødløg i 4-5 min, eller indtil brunet. 

Tilsæt gulerod, zucchini, Mamas Favorit, sojasauce og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 2-3 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav millionbøf
5

Imens, pisk vand [2 dl | 4 dl], oksebouillon, salt [1/2 tsk |1 tsk] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en skål.

Tilsæt jævning til stegepanden, og lad simre i 5-6 min, eller indtil tyknet.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret kartoffelmos på tallerkener.

Top med millionbøf og persille. 

Server med rødbederelish.