Kinesisk mad smager fantastisk, og i aften får i mulighed for at lave det der hjemme. Vi steger kylling, løg og sukkerærter i vores hjemmelavede sur-søde sauce lavet af smør, hvidløg, chilisauce, sojasauce, hvidvinseddike og ketchup. Samtidigt koger vi luftige ris, og laver en spændende salat med ingefærpasta, pak choi, appelsin og peanuts. Vi topper herlighederne med forårsløg, sesamfrø og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pak choi
½ stk
Rød chili
2 stk
Hvidløgsfed
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
150 g
Basmatiris
300 g
Kyllingebryststrimler
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Løg
1 stk
Appelsin
80 g
Sød chilisauce
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 pose
Sukkerærter
1 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt til ris
3 dl
Vand til ris
¼ tsk
Salt til salat
2 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Ketchup til sauce
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Mel til panering
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Olie til grøntsager
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak pak choi groft.
Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.
Hak peanuts groft.
Bland ingefærpasta, pak choi, appelsin, peanuts og salt i en stor skål.
Skær løg i tynde, halve skiver, og snit forårsløg fint. Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Bland forårsløg og chili i en lille skål, og stil til side.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme. Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, hvidvinseddike, ketchup, og tag gryden af varmen.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Dup kylling tør med køkkenrulle, og vend med salt og hvedemel i en skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling og løg i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tilsæt sukkerærter til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil næsten møre.
Sænk til middel varme, og tilsæt sur-sød sauce.
Vend sammen, og tag panden af varmen.
Vend pak choi med olivenolie i skålen lige inden servering.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med forårsløg, sesamfrø og chili.
Server med pak choi.