Skip to main content
Kinesisk hoisinkylling

Kinesisk hoisinkylling

med sesamkartofler og syltede radiser

Hoisinsauce er en klassiker i det kinesiske køkken med en unik, fyldig smag med tydelige nuancer af salt, umami og sødme. Hvis børnene kan lide smagen, åbnes døren for mange nye retter. Og denne lækre bowl er en oplagt mulighed for at teste det af! Vi bygger nemlig vores bowl med strimlet kylling vendt med hoisin, sesamkartofler, citrusfrugtsyltet radise og aromatiske toppings.

Tags:
Kort forberedelse
Mælkefri
Under 650 kcal
Comfort Food
Allergener:
Sesam
Soja
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Agurk

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Forårsløg

½ stk

Chili

1 stk

Citrusfrugt

75 g

Radiser

60 g

Hoisinsauce

(Indeholder: Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Sukker til syltning

Næringsindhold

Energi (kJ)2552 kJ
Kalorier (kcal)610 kcal
Fedt21.4 g
Mættet fedt2.4 g
Kulhydrat65.2 g
Sukker17 g
Protein42.3 g
Salt3.2 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bag kylling
2

Overfør kylling til en anden bageplade med bagepapir, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemstegt, når kartoflerne har 19 min tilbage.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær radiser i kvarte.

Snit forårsløg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver. 

Halver citrusfrugt.

Skær agurk i 1 cm halve skiver.

Sylt radiser
4

Bland et stort skvæt citrusfrugtsaft, sukker og et nip salt i en lille skål. 

Vend radiser i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Tilsæt hoisinsauce
5

Træk kylling i strimler med to gafler på bagepladen lige inden servering, og vend med hoisinsauce.

Vend færdige fritter med sesamfrø.

Server
6

Anret fritter i dybe tallerkener, og top med kylling, radiser og agurk.

Dryp med asiatisk mayonnaise, og drys med forårsløg og chili.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image