Hoisinsauce er en klassiker i det kinesiske køkken med en unik, fyldig smag med tydelige nuancer af salt, umami og sødme. Hvis børnene kan lide smagen, åbnes døren for mange nye retter. Og denne lækre bowl er en oplagt mulighed for at teste det af! Vi bygger nemlig vores bowl med strimlet kylling vendt med hoisin, sesamkartofler, limesyltet radise og aromatiske toppings.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
1 stk
Agurk
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Sesam, Soja, Hvede, Gluten)
1 stk
Forårsløg
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
75 g
Radiser
60 g
Hoisinsauce
(Indeholder: Sesam, Soja, Hvede, Gluten)
280 g
Kyllingebryst
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Overfør kylling krydret med salt til en anden bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemstegt, når kartoflerne har 19 min tilbage.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær radiser i kvarte.
Snit forårsløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Halver lime.
Skær agurk i 1 cm halve skiver.
Bland et stort skvæt limesaft, sukker og salt i en lille skål.
Vend radiser i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Træk kylling i strimler med to gafler på bagepladen lige inden servering. Vend med hoisinsauce.
Vend sesamfrø med færdige fritter.
Anret fritter i dybe tallerkener, og top med kylling, radiser og agurk.
Dryp med asiatisk mayonnaise, og drys med forårsløg og chili.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.