Skip to main content
Kikærtekarry

Kikærtekarry

med jasminris & abrikoschutney

3.9
(71)

Vidste du, at opskrifter, der får den højeste karakter, vender tilbage til menuen? Denne karry med kikærter er en elsket favorit med meget smag, vi virkelig er glade for at servere igen! Mættende kikærter og grøntsager koges i kokosmælk sammen med aromatisk ingefær, hvidløg, goan xacuti og karrypasta giver karakteristisk smag til den velsmagende sauce. Jasminris, chili og sød abrikoschutney sætter prikken over i’et, og der er ingen tvivl om, at det er en rigtig god kok, der står bag opskriften.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Chili

1 stk

Gulerod

3 g

Goan Xacuti

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder: Sennep)

1 pakke

Kikærter

150 g

Jasminris

250 ml

Kokosmælk

1 stk

Zucchini

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)430.2 kcal
Energi (kJ)1800 kJ
Fedt3.8 g
Mættet fedt0.6 g
Kulhydrat82.8 g
Sukker9.5 g
Kostfibre7.9 g
Protein12.8 g
Salt1.4 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring en gryde med vand* i kog. Tilsæt ris. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Riv ingefær. Pres eller hak hvidløg fint. Skær zucchini og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak tomat groft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Hak koriander groft.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Svits karrypasta og goan xacuti i 30 sek. Tilsæt ingefær, hvidløg, zucchini, gulerod og tomat. Steg i 6-7 min.

Tilsæt kikærter
4

Tilsæt kokosmælk, vand* og kikærter. Lad simre i 6-8 min. Smag til med salt* og peber*.

Snit chili
5

Skær chili i tynde skiver.

Server
6

Anret ris og kikærtekarry i dybe tallerkener. Top med koriander, chili (stærk!) og abrikoschutney.