Skip to main content
Mexicanske svinekødboller

Mexicanske svinekødboller

En version til børn, en til voksne

Med vores børnevenlige koncept bliver familiemiddage nemme at tilpasse, så alle får glæde af måltidet. Børnene kan nyde de enkle og milde smage, mens forældrene kan tilføje det lille ekstra, der gør retten til deres egen. I dag laver vi mexicansk mad for hele familien! Vores svinekødboller bliver krydret med tex-mex-krydderier, inden de bliver stegt gyldne på panden. Vi serverer dem med ris, som til de voksne og modige børn vendes med koriander, peanuts og chiliflager. Hertil en lækker avocadosalsa med gyldenstegt majs og tomat.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svinekød

5 g

Tex-Mex

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Majs

1 stk

Avocado

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

1 g

Chiliflager

250 g

Cherrytomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til ris

3 dl

Vand til ris

1 stk

Æg til kødboller

¼ tsk

Salt til kødboller

¼ tsk

Salt til salsa

1 spsk

Olie til salsa

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4348 kJ
Kalorier (kcal)1039 kcal
Fedt52 g
Mættet fedt14.4 g
Kulhydrat98.7 g
Sukker12.2 g
Kostfibre9.9 g
Protein43.6 g
Kolesterol0.4 mg
Salt6 g
Potassium1054.4 mg
Calcium48 mg
Iron1.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg majs
2

Imens, hæld væde fra majs. 

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne. Overfør til en stor skål.

Steg kødboller
3

Bland hakket svinekød, æg, rasp, Tex-Mex og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person). 

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet). 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav avocadosalsa
4

Imens, halver cherrytomater.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.

Overfør tomat og avocado til skålen med majs. Tilsæt salt, et nip peber og olivenolie, og vend sammen.

Halver citrusfrugt.

Bland fraiche med salt og et skvæt citrusfrugtsaft i en lille skål.

Lav peanutris
5

Hak koriander fint.

Hak peanuts groft.

Vend chiliflager, koriander og peanuts i de voksnes ris lige inden servering, og efterlad børnenes ris uden.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris, kødboller og avocadosalsa i dybe tallerkener.

Server med citrusfraiche.