Skip to main content
Mexicanske svinekødboller

Mexicanske svinekødboller

med avocadosalsa og peanutris

I dag laver vi mexicansk mad for hele familien! Vores svinekødboller bliver krydret med tex-mex-krydderier, inden de bliver stegt gyldne på panden. Vi serverer dem med ris, som til de voksne og modige børn vendes med koriander, peanuts og chiliflager, og ellers kan man også få uden. Hertil en lækker avocadosalsa med gyldenstegt majs og tomat.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svinekød

5 g

Tex-Mex

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Majs

1 stk

Avocado

1 stk

Lime

150 g

Langkornede hvide ris

2 stk

Tomat

1 stk

Koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til ris

3 dl

Vand til ris

1 stk

Æg til kødboller

¼ tsk

Salt til kødboller

¼ tsk

Salt til salsa

1 spsk

Olie til salsa

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4110 kJ
Kalorier (kcal)982 kcal
Fedt43.3 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat95.3 g
Sukker9.8 g
Kostfibre9.8 g
Protein42.8 g
Kolesterol0.4 mg
Salt6.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium308.7 mg
Calcium15.8 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg majs
2

Imens, hæld væde fra majs. 

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne. Overfør til en stor skål.

Steg kødboller
3

Bland hakket svinekød, æg, panko, Tex-Mex og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person). 

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet). 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav avocadosalsa
4

Imens, hak tomat groft.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.

Overfør tomat og avocado til skålen med majs. Tilsæt salt, et nip peber og olivenolie, og vend sammen.

Halver lime.

Bland fraiche med salt og et skvæt limesaft i en lille skål.

Lav peanutris
5

Hak koriander fint.

Hak peanuts groft.

Vend chiliflager, koriander og peanuts i de voksnes ris lige inden servering, og efterlad børnenes ris uden.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris, kødboller og avocadosalsa i dybe tallerkener.

Server med limefraiche.