
I dag laver vi mexicansk mad for hele familien! Vores svinekødboller bliver krydret med tex-mex-krydderier, inden de bliver stegt gyldne på panden. Vi serverer dem med ris, som til de voksne og modige børn vendes med koriander, peanuts og chiliflager, og ellers kan man også få uden. Hertil en lækker avocadosalsa med gyldenstegt majs og tomat.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket svinekød
5 g
Tex-Mex
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Majs
1 stk
Avocado
1 stk
Lime
150 g
Langkornede hvide ris
2 stk
Tomat
1 stk
Koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
1 g
Chiliflager
½ tsk
Salt til ris
3 dl
Vand til ris
1 stk
Æg til kødboller
¼ tsk
Salt til kødboller
¼ tsk
Salt til salsa
1 spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til sauce

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hæld væde fra majs.
Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne. Overfør til en stor skål.

Bland hakket svinekød, æg, panko, Tex-Mex og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, hak tomat groft.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.
Overfør tomat og avocado til skålen med majs. Tilsæt salt, et nip peber og olivenolie, og vend sammen.
Halver lime.
Bland fraiche med salt og et skvæt limesaft i en lille skål.

Hak koriander fint.
Hak peanuts groft.
Vend chiliflager, koriander og peanuts i de voksnes ris lige inden servering, og efterlad børnenes ris uden.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Anret ris, kødboller og avocadosalsa i dybe tallerkener.
Server med limefraiche.

