Japansk svinekøds-'tonkatsu'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk svinekøds-'tonkatsu'

Japansk svinekøds-'tonkatsu'

med sojabaseret sauce og sprød salat

Har du aldrig hørt om Tonkatsu? Det er en japansk ret bestående af en paneret svinekotelet, der bliver stegt eller friteret. Vi serverer vores svinekøds-tonkatsu med en krydret sauce med soja, Worcestershiresauce og honning, og en sprød salat med kål, agurk, gulerod og mayonnaise.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Mælkefri
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Sulfitter
Hvede
Gluten
Soja
Byg
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Agurk

2 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

25 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

300 g

Svineschnitzel

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)

12.5 g

Honning

150 g

Spidskål, skåret

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Hvedemel (trin 3)

½ dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)547 kcal
Energi (kJ)2288 kJ
Fedt26.8 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat32.5 g
Sukker17.7 g
Protein39.7 g
Salt16 g

Redskaber

Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Snit forårsløg fint.

Skær agurk i 1 cm tern.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Skær citron i både.

Krydr svinekød med et nip salt. 

Paner svinekød
2

Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.

Bland panko, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en anden dyb tallerken.

Vend svinekød i æg og derefter i panko. Overfør til en ren tallerken.

Steg svinekød
3

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

Pisk vand [½ dl | 1 dl] og hvedemel [½ spsk | 1 spsk] til en jævning i en lille skål med en gaffel.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov, så kødet ikke sidder fast i stegepanden.

Lav sauce
4

Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middel varme.

Tilsæt sojasauce, worcestershire sauce [½ pakke, 2P] og honning [½ pakke, 2P], og rør godt rundt.

Tilsæt jævning, og lad simre under omrøring i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Bland salat
5

Bland spidskål, agurk, gulerod, mayonnaise og et skvæt citronsaft i en stor skål, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.

Server
6

Anret tonkatsu og salat på tallerkener.

Dryp med sauce.

Drys med forårsløg.

Server med citronbåde.